Viktigt att veta / FAQ

Bagage

Bagageregler varierar beroende på flygbolag, både vad det gäller handbagage samt bagage att checka in. Står inte detta tydligt i din bekräftelse så fråga oss vad som gäller för just din resa.

Namnlistor

Namnlistor för flyg och boende skall om inget annat avtalats vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa. Ledaren för gruppen ansvarar för att namn är korrekt stavade så som de stavas i passen.

Pass & visum

  • Passet skall vara helt och giltigt. Ha för vana att alltid resa med ett pass som är giltigt 6 månader efter hemkomsten då vissa länder har sådana regler (t.ex. Turkiet).
  • För resa till USA skall man ansöka om ESTA online på. XXX, gör detta i god tid före resan (minst 72 timmar före avfärd).
  • Resenärerna ansvarar själva för att de har giltigt pass och att de har informerat sig om pass & visumregler.

Avbeställningsskydd

Hela gruppen eller enskilda deltagare kan försäkra sig för resans pris genom att teckna en avbeställningsförsäkring. Vi erbjuder våra kunder avbeställningsförsäkring i samarbete med Gouda Reseförsäkring. Avbeställningsförsäkring skall beställas samtidigt med bokning av resan. Avbeställning skall meddelas Edge Möten & Upplevelser / Weekendresor i Europa AB så tidigt som möjligt, alltid innan avresa. Avbeställning accepteras endast vid läkarintyg på godkänt formulär av Gouda Reseförsäkring. Det är viktigt att läkarbesök görs omgående för skrift av läkarintyget. Eventuell avgift till läkare för intyg betalas av resenären. Premien för avbeställningsförsäkringen återbetalas ej.